Wie zijn wij

Wie zijn wij

Ik ben Mireille Barkel en samen met mijn man Bob heb ik 4 kinderen, geboren tussen 1991 en 2000. We wonen sinds kort in Esch dichtbij ’s-­Hertogenbosch.

Mijn oudste 2 dochters zijn al heel wat jaartjes uitgevlogen en de nog thuis wonende kinderen worden met de dag zelfstandiger waardoor ik nu tijd ga krijgen voor andere leuke dingen. Ik ben van nature een dierenvriend en thuis hebben we ook altijd honden gehad. Nu ik dus meer tijd vrij heb is er ruimte gekomen voor een hond. Niet met het idee om fokker te gaan worden hoor…..maar nadat wij een Labradoodlepup hebben gekocht was ik, maar ook de rest van het gezin helemaal in de ban van het ras.

Eigenlijk heb ik heel veel geluk gehad want na langdurig het internet te hebben afgestruind bleken er overal wachtlijsten te zijn maar….. bij Labradoodlemanie in Maastricht werden er meer pups verwacht dan de wachtlijst lang was en na persoonlijk contact met die lieve Monique en Roy konden we er gewoon bij.

Ik heb er zo naar toe geleefd en uiteindelijk op vakantie in Frankrijk kreeg ik het verlossende telefoontje van Roy dat wij de trotse baasjes gaan worden van een bruin reutje.
Beer is zijn naam geworden. Beer is nog steeds mijn oogappeltje. Beer en zijn zusjes en broertjes zijn geboren op 28 mei 2012.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en het idee om zelf Labradoodles te gaan fokken was geboren. Beer is, zoals alle pups die worden verkocht als huisdier, gecastreerd en dus moest er nog een pupje komen waarmee ik kon gaan fokken. Ik ben blij dat ik nu al mijn aandacht en tijd kan stoppen in mijn nieuwe uitdaging: Kleinschalig fokken in eigen huis.

Na veel overleg met kundige mensen uit de Labradoodle wereld hebben mijn man en ik besloten om een fokteefje uit Canada te halen. Zelf natuurlijk….!
In het voorjaar van 2014 zijn we afgereisd naar Calgary met allerlei pupspeeltjes en een riempje en een hondentrolley. Goh…. Ik voelde me net zwanger. Na een aantal dagen sightseeing in Canada was daar eindelijk de dag dat we onze meid mochten ophalen op het vliegveld van Calgary waar zij was ingevlogen. Ja, Ja, de dame is gewoon ingevlogen ☺

Sun Valley’s Labradoodles is dus de fokker van Fien. Officieel heet ze nu Sun Valley’s Josefien. Geboren op 23­‐12­‐2013. Zij is geboren uit papa: Southern Charm’s Killian Irish Red en mama: Sun Valley’s Lela (AKA Lucy).

Fien was 10 weken en 1 dag oud, precies de leeftijd waardoor zij als cabinebagage vervoerd mocht worden. Hoe speciaal is dat…..!
Ze heeft zich gedurende de lange rechtstreekse vlucht heel goed gedragen en veel geslapen. Voelde me koning te rijk!

Fien heeft een hele dikke fleece vacht, rood/abricot maar na haar eerste trimbeurt is zij wat blonder geworden. Fien is een enorme smeerpoets en vindt niks leukers dan in water en modder te springen. Ik verwacht dat Fien een mediummaat blijft houden. Zij heeft een bruine neus wat ik zelf heel schattig vind. Ze is heel erg op mij gericht en ze pikt de dingen snel op. Beer beschouwt ze als haar grote broer en ze zijn samen 8 pootjes op een buik. Meer info vind je op "onze honden".

Beijes Webpublishing

E-mailadres