Gastgezin

Gastgezin MoedersMooisteLabradoodles


MoedersMooisteLabradoodles is regelmatig op zoek naar een gastgezin voor één van onze fokhonden omdat het niet mogelijk is al onze honden in huis te houden. Wij willen dit speciale, lieve, enthousiaste, grappige en aanhankelijk ras op een goede en gezonde manier voortzetten en uitbouwen met nieuwe, schone lijnen. Door onze honden in gastgezinnen te plaatsen krijgen zij alle aandacht en liefde van een gezin. Dit verdienen zij ook!


Bezint eer gij begint:

In principe lijkt het prachtig; een dure pup zonder betaling en zonder wachtlijsten mee naar huis krijgen om deze liefdevol te verzorgen. Echter, hiertegenover staat dat MoedersMooisteLabradoodleseigenaar is en blijft van de hond tot het moment dat zij (maximaal) vijf nestjes gekregen heeft. Hierna vervalt het eigendom van de hond officieel aan u. Dit betekent dat gedurende deze gehele periode u zich beschikbaar moet stellen om medewerking te verlenen aan MoedersMooisteLabradoodles’ fokprogramma. Er zal regelmatig contact zijn via telefoon of whats-app, dierenartsbezoeken worden gedaan en vanaf een week vóór de bevalling tot en met het uitvliegen van de pups verblijft de hond bij MoedersMooisteLabradoodles in huis. Zelfs het afstemmen van uw vakanties met ons behoort tot de plichten van een gastgezin daar loopsheden zich niet laten plannen. Kortom: het ideale gastgezin vindt het leuk om mee te werken aan het voortzetten van hetlabradoodle-ras en wordt er net als wij enthousiast van om andere gezinnen blij maken met een labradoodle-pup.


In het kort:

  • De pup of volwassen hond wordt zonder aanschafkosten bij u als gastgezin geplaatst.
  • De geplaatste hond blijft eigendom van MoedersMooisteLabradoodles.
  • Kosten die u normaal gesproken ook voor uw “eigen” hond zou maken zijn voor het gastgezin zoals bijv: jaarlijkse enting, voeding, ontworming, anti vlo/teek behandeling.
  • De kosten m.b.t. het fokprogramma zijn voor MoedersMooisteLabradoodles,bijv: bloed prikken, echografie.
  • U dient in een straal van max 30 km van onze woonplaats Esch te wonen.
  • U dient flexibel te zijn: de natuur leert ons dat niet altijd alles volgens plan loopt.

Teefjes:

Een geplaatst teefje zal kort na haar 1ste verjaardag een aantal keuringen gaan krijgen. Wanneer ze goedgekeurd wordt zal zij toegevoegd worden aan ons fokprogramma. Zij zal pas moeder worden vanaf zij anderhalf jaar oud is. De nestjes zal zij bij MoedersMooisteLabradoodles in huis gaan krijgen en hiervoor verblijft zij ongeveer 8 weken bij onsvanaf de bevalling. Uiteraard is uw gezin welkom om regelmatig te komen kijken naar de pups en hun moeder in deze periode.

Naast de bevalling zal in overleg de hond een aantal keer een nachtje bij ons blijven slapen om met onze andere honden te spelen en zo geaccepteerd blijft in onze roedel waardoor de hond bij ons zo ontspannen mogelijk bij ons kan verblijven met haar nestje.


Reutjes:

Wanneer er een reutje geplaatst wordt in uw gezin ligt het allemaal iets eenvoudiger. De jongeman gaat ook kort na zijn 1ste verjaardag gekeurd worden en bij goedkeuring mag hij dan meteen ingezet worden in het fokprogramma. Wanneer er een loops teefje is zullen we contact met u opnemen als we de reu willen gaan inzetten. U moet beschikbaar zijn: loopsheden laten zich niet plannen en zeker de ontwikkeling van progesteron-waarden niet die het moment van dekken bepalen. Inclusief brengen en halen bent u de reu max. 1 dagdeel ‘kwijt’. Naar verwachting zal een reu gemiddeld 4 – 6 keer per jaar worden ingezet. Dit over een periode van 7 jaar.

Gezien het bovenstaande mag het duidelijk zijn dat wij onze gastgezinnen met zorg uitkiezen: er dient een goede ‘klik’ te zijn omdat er regelmatig contact zal zijn. Lijkt het u en uw gezin leuk om samen met ons mee te werken aan dit boeiende traject en schrikt het bovenstaande u niet af, dan kunt uuw interesse om gastgezin te worden via het contact-formulier aangeven.